Αφιέρωμα στην Πανήγυρη των 179 Οσιομαρτύρων Πατέρων της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Ταώ

Τρίτη της Διακαινησίμου 17 Απριλίου 2012

Στην Ι. Μ. Παντοκράτορος με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η ετήσιος μνήμη των 179 Οσιομαρτύρων Πατέρων που μαρτύρησαν το βράδυ της Αναστάσεως του 1680. Ήταν η τέταρτη χρονιά φέτος που οι Άγιοι τιμήθηκαν στον νέο Ναό της Μονής, που είναι και ο πρώτος αφιερωμένος στην μνήμη των 179 Αγίων Πατέρων.  Της Ιεράς Πανηγύρεως προΐστατο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος. Την Ιερά Παννυχίδα πλαισίωσαν πολλοί ιερείς  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

 

Μαρτυρίες Προσκυνητών Ιεράς Πανηγύρεως.

 «Οι  Άγιοι Πατέρες άρχισαν να προσελκύουν με την θαυματουργική Χάρη Τους όλο και περισσότερους προσκυνητές στον Οίκο Τους. Αυτό που έζησα στην Λειτουργία ήταν ανεπανάληπτο! Χάρη, Φως, λαμπρότητα... αλλά και η παρουσία τους συγκλονιστική, Τους αισθανόμουν δίπλα μου! Υπήρχαν στιγμές που το πετσί μου είχε σηκωθεί από την συγκίνηση!»

«Άλλο να διαβάζεις τα θαύματα και άλλο να τα ακούς με τα αυτιά σου και να τα βλέπεις με τα μάτια σου. Στερεώνεσαι στην πίστη, άλλος άνθρωπος γίνεσαι. Είναι φοβερό πόσο δοξάζει ο Θεός Αυτούς που Τον αγάπησαν και θυσιάστηκαν για την αγάπη Του. Μετά την Λειτουργία, στο κέρασμα έπιασα κουβέντα με κάποιους άλλους προσκυνητές και άκουσα κάτι θαύματα που ειλικρινά συγκλονίστηκα! Κλινικά νεκρός ήταν ο ένας στην εντατική και  με μεταστατικό καρκίνο των οστών ήταν ο άλλος. Και οι δύο υγιέστατοι πλέον, μου διηγήθηκαν πως οι Άγιοι τους χάρισαν την υγεία τους διαψεύδοντας τους γιατρούς. Πιστεύεις ή δεν πιστεύεις μετά από τέτοια θαύματα;»

«Ήρθαμε στο Μοναστήρι στην Χάρη των Αγίων άλλοι για να καταθέσουμε τον πόνο μας και τα προβλήματά μας στους Πατέρες και άλλοι για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε αυτούς που στέκονται πάντα πρόθυμοι να μας βοηθήσουν και να μεσιτεύσουν στον Κύριο για μας. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινή μας ζωή. Όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Μας έχει δώσει παρηγοριά ο Θεός τους Αγίους, σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε. Οι Άγιοι Πατέρες είναι κοντά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Πόσο συγκινιόμουν όταν έβλεπα να μπαίνουν στον Ναό, άνθρωποι που κρατούσαν την λαμπάδα της ευγνωμοσύνης στο χέρι τους!»

«Εγώ τους Αγίους δεν τους ήξερα. Βγήκαμε βόλτα με την οικογένειά μου, χαθήκαμε και «τυχαία» βρεθήκαμε στο μοναστήρι ανήμερα της μνήμης Τους. Δεν είναι θαύμα;»

«Είμαι γιατρός. Στο Νοσοκομείο των Αθηνών που εργάζομαι, είμαι στο παθολογοανατομικό τμήμα, είδα μέσα σε ένα μήνα δύο θαύματα αυτών των Αγίων Πατέρων και δεν άντεξα. Είπα θα πάω να τους βρω, να δω ποιοι είναι αυτοί οι Άγιοι. Εμείς οι γιατροί οι περισσότεροι δυστυχώς δεν έχουμε πίστη, όμως με αυτό που  έζησα άλλαξα τελείως. Και στις δύο περιπτώσεις αυτό που έγινε ήταν φύση αδύνατον να γίνει και όμως έγινε, δηλαδή οι Άγιοι το έκαναν!»

Πρόσθετες πληροφορίες