Ομιλία Γεροντίσσης την 17η Ιουνίου περί καταστάσεως στη χώρα μας και εκλογές

Η ομιλία της Γερόντισσας Στυλιανής, έλαβε χώρα κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή πρωί της 17ης Ιουνίου, ημέρα εκλογών για την πατρίδα μας:


"Αδελφοί μου, όπως όλοι γνωρίζουμε η Πατρίδα μας βρίσκεται εδώ και τρία περίπου χρόνια, σε πολύ δύσκολη περίοδο. Και αυτό γιατί καταντήσαμε εμείς οι χριστιανοί Έλληνες σε καταναλωτική κοινωνία και ξεχάσαμε τον Θεό και απομακρυνθήκαμε από Αυτόν και χάσαμε όχι μόνον την πίστη μας και την  αγάπη μας προς Αυτόν τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας, αλλά και αυτήν ακόμα την πατρίδα μας!

Σήμερα γίνονται εκλογές. Μακάρι η Ελλάδα μας να βγει από το πέλαγος των δικών μας αμαρτιών, αλλά και των πολλών δυσκολιών που της προκαλούν οι «χριστιανοί σύμμαχοι και φίλοι μας», όπως θέλουν να παρουσιάζονται. Σας παρακαλώ λοιπόν κατά την ώρα αυτή που θα τελέσουμε το φρικτό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να προσευχηθούμε εκτενέστερα, όχι μόνο για τα προσωπικά ή οικογενειακά μας προβλήματα αλλά κυρίως να προσευχηθούμε, ο Θεός που καταδέχτηκε να χρησιμοποιήσει την γλώσσα μας για να κηρυχτεί το Ευαγγέλιο Του σε όλον τον κόσμο, να  παρίδη τις αμαρτίες μας και να αναδείξει σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή της Πατρίδος μας αξίους κυβερνήτες και πιστούς σε Αυτόν αλλά και φιλοπάτριδες, που δίδοντας δύναμη και σύνεση, θα φροντίσουν να απαλλαγεί από την νέα «κατοχή» που μας επέβαλλαν οι εχθροί της, ώστε να την εκδικηθούν για τους πολλούς και ειρηνικούς αγώνες μας για την ελευθερία και για την διακράτηση της Ορθόδοξης πίστης μας. Να προσευχηθούμε να σταματήσει η νέα «σταυροφορία» κατά του Ελληνισμού και της πίστεώς μας. Ευχαριστώ."

Πρόσθετες πληροφορίες